Specialbryggor

Specialbryggor för speciella ändamål

Flytande kontor eller specialtillverkad båtramp? Rixöbryggan har kapaciteten att förverkliga din vision om en specialbrygga. Vi är med dig hela vägen från idé till sjösättning, och har tillverkat allt från kallbadhus till flytande helikopterplattformar. Hör av dig till oss för en kostnadsfri offertförfrågan.

Specialbryggor som flyttar fram gränserna för vad som är möjligt

Rixöbryggans specialbryggor och flytande anläggningar finns över hela världen. Med vår erfarenhet och kunskap är möjligheterna näst intill obegränsade. Genom att koppla samman våra pontoner, både på längden och bredden, kan vi bygga långa flybryggor, specialpontoner eller plattformar enligt dina önskemål. 

 

Vi kan hjälpa er med exempelvis:

  • flytande kontor en trendig och spännande lösning. Här är plattformens vikt en extra viktig parameter att ta hänsyn till vid dimensioneringsfasen. 
  • flytande padelbana padelträning på vattnet ger en unik upplevelse, dessutom kan padelplattformen utformas för att kunna bogseras till andra lägen.
  • båtramp vi utformar skräddarsydda båtramper som underlättar vid upp- och nedtagning av båt.
  • bastuflotte en flytbastu ger en känsla av vardagslyx till din verksamhet. Vi erbjuder flera olika konstruktionsgrunder, såsom trä-och betongbrygga samt flytbrygga i betong som kan skräddarsys efter dina mått.
  • flytande restaurang utnyttja utrymmet på vattnet maximalt och erbjud måltider i en vacker marin miljö för gästerna. Rixöbryggan hjälper dig med en komplett lösning, inklusive landgångar, räcken och andra faciliteter.
  • plattformar för evenemang våra pontoner och flytande plattformar är perfekta som grund för ditt evenemang.

 

För att förstå dina behov och platsens förutsättningar inleder vi alltid processen med ett besök på plats. Vi vill säkerställa hög kvalitet och säkerhet, därför behöver vi samla information om platsens förutsättningar. Vill du istället designa en speciallandgång? Vi hjälper dig!

Innovativ design av specialbryggor med hjälp av CAD-teknik

Vår kunniga personal designar din specialbrygga med hjälp av CAD-programmet Autodesk Inventor. I samråd med dig dimensionerar vi bryggan för att få den absolut bästa balansen mellan design och funktion, så att bryggan klarar vädrets växlingar. När konstruktionsritningen har blivit godkänd påbörjas tillverkningen i vår välutrustade fabrik i Rixö, i närheten av Lysekil. 

När bryggan väl är färdig ordnar vi transport till dig via lastbil eller båt, vi erbjuder också sjösättning via slip. Välkommen att höra av dig till oss!

 

Exempel på våra specialbryggor

 

Pöl Harbour – infinity pool i Frihamnen i Göteborg

Rixöbryggan tillverkade, levererade och förankrade 8st betongpontoner i varierande storlek och fribord för detta speciella projekt. Mellan två stycken långa pontoner skulle en flytande pool tillverkad i stål placeras samt fästas i betongpontonerna. Poolen tillverkades av Sting och är 26m lång och 8,5m bred. 

 

Förankringen är gjord med vår standardlösning av kätting/rep och plogankare.

Poolen byggdes år 2015 inför Göteborgs 400-årsjubiluem samt som en del i förverkligandet av Vision Älvstaden. 

 

Flytande cykelparkering, Centralstationen, Malmö

Vi installerade en flytande cykelparkering vid Centralstationen i Malmö, där marken inte räckte till för tågpendlarnas alla cyklar. Parkeringsplattformen är ankrad med pålar, där landgången har gallerdurk och är 12 m lång och 4,2 m bred.

Specialbryggor

Plattformen bestod av 31 st 3m breda pontoner, där den totala längden var 93m.

Pontonerna är sammankopplade i bredd med två vajrar tvärs igenom alla.

 

Plattform, Kongelig Norsk Seilforening, Oslo

KNS, Kongelig Norsk Seilforening genomförde en totalrenovering av sitt seglingscenter Ulabrand på Bygdöya i Oslo. Rixöbryggan bidrog i en första etapp med lösningen när det gällde en gigantisk plattform på vattnet.
Totalt 30 hopspända pontoner bildar tillsammans den träbeklädda plattformen på cirka 31 x 53 meter. 

Plattformen är placerad här.

KNS

Körbar speciallandgång, 11 meter bred och 9 meter lång.

KNS Båtramp som flyter i framänden på plastflottör.

KNS

Även landgången är ett specialbygge på 9x11meter, som även bilar kan köra på.

KNS

 

Specialbryggor kallbadhuset, Strömstad

Kallbadhuset i Strömstad är byggd på Rixöbryggans specialbryggor anpassade för detta ändamål.

Kallbadhuset omfattar bastu med utsikt, hopptorn, soldäck och utsiktstorn.

Specialbryggor

Kontakta oss för att hjälpa er att förverkliga era flytande idéer.

© 2024 Rixöbryggan