Vår process

Att projektera och anlägga en flytbrygga eller kanske utforma en hel hamn, kräver en unik förståelse för havets nycker

Ta del av Rixöbryggans långa erfarenhet och kunskap. Vi finns med dig i hela processen från projektering och produktion till installation och efterservice.  Alltid med vår egna erfarna personal. Tillsammans skapar vi en säker, kostnadseffektiv och användarvänlig hamn.

Vårt jobb är inte slut där!

Vi följer med under hela flytbryggans livslängd. Rixöbryggan finns där när det behövs service, dykbesiktning, underhåll av båtbommar, uppsträckning av förankring och så vidare.
Titta gärna på underhållssidan där det finns skötselråd och checklistor.

Förstå förutsättningar och behov

För att förstå era behov och platsens förutsättningar börjar vi alltid processen med ett besök på plats. Vi vill säkerställa kvalitet och säkerhet och därför behöver vi samla kunskap om platsens förutsättningar. Alla platser är unika och det finns inte en lösning som passar alla. Vi vill också förstå de visioner och planer som ni har för att kunna rekommendera den lösning som bäst gör jobbet. Vi presenterar ett förslag och tillsammans kommer vi överens om hur vi ska jobba tillsammans mot det färdiga resultatet.

Stöd och support i kontakt med myndigheter

Innan själva bygget kan ta form behövs en rad beslut och godkännande från myndigheter och länsstyrelse. Vi har lång erfarenhet och kan hjälpa till med ritningsunderlag och val av bryggtyp och hur landfästen kan byggas. På länsstyrelsens hemsida kan man anmäla om vattenverksamhet i deras e-tjänst.

Vattenverksamhet

Ett hantverk med kvalitet

All tillverkning sker hos oss i Rixö/Lysekil. Vi gjuter och bygger din brygga i vår fabrik och har kontroll genom hela produktionsprocessen. Kvalitet är en viktig faktor för en hög säkerhet, därför väljer vi att behålla all produktion hos oss med personal som vi vet har lång erfarenhet och stor kunskap.

Innovation är en självklarhet

Med närhet till produktionen blir kontinuerlig innovation och utveckling en naturlig del av vårt arbete. Vi drivs av att ta fram bra produkter som både följer teknisk utveckling och motsvarar höga krav på säkerhet. Till exempel är vi stolta över vår flexibla sammankoppling av bryggor som fördelar tryckkraften på bryggan ett skonsamt och säkert sätt.

Trygg installation med 40 års erfarenhet

När bryggorna är klara transporteras de av våra egna chaufförer och lastbilar till er. Vi installerar och förankrar på plats och tack vare vår erfarenhet och smarta lösningar kan vi säkerställa ett resultat som både är hållbart och säkert. Vid det här laget har vi bred kunskap om er verksamhet och förutsättningarna på plats och vi kan därför agera snabbt och effektivt vad gäller framtida underhåll och service.

© 2024 Rixöbryggan