Nyheter

Möt vårt rutinerade Serviceteam

Delar av vårt duktiga Serviceteam

Tony och Aron Helgesson

Med flytbryggor i blodet

När våra flytbryggor ska installeras eller servas är sannolikheten stor att åtminstone någon av de tre bröderna Tony, Martin och Aron Helgesson dyker upp. Det här är tre saltstänkta grabbar som har flytbryggor i blodet. Deras far, Björn, var under sitt yrkesaktiva liv delägare och säljare på Rixöbryggan så grabbarna är bokstavligt talat uppväxta här på företaget.

 

Martin monterar flytbryggor

Martin

 

Unik kunskap och erfarenhet

Tillsammans har de installerat och servat flytbryggor runt om i bland annat Sverige, Norge, Danmark, Spanien, Portugal och USA. I alla väder. För det här är härdade grabbar som inget dåligt väder biter på. Året om, även i isande kyla och hårda vindar befinner de sig ute i hamnarna.

Att under så många års tid befunnit sig i en stor variation av hamnar har så klart gett bröderna en unik kunskap. Dom vet allt om hur bryggor ter sig i olika miljöer, väder och vilka delar av bryggan som kräver lite extra omsorg med åren. Som kund kan man vara alldeles trygg i deras händer. 

 

Aron på betongponton

Aron

En liten pratstund med Aron

Hej! Vem är du och vad gör du för något här på Rixöbryggan?

-”Jag heter Aron och  jag har jobbat här i 27 år nu. Med lite av varje faktiskt. Främst med service och installation av flytbryggorna men jag har jobbat i produktionen också. Och vi bogserar bryggorna på plats till kunderna så det gör jag med.”

Vad skulle du säga är det roligaste med ditt jobb?

-”Man får se väldigt många olika ställen och det är ett väldigt omväxlande arbete.  Inget ställe är det andra likt.”

Och jobbigast, vad är det?

-”Klimatet. Att man alltid är ute i blåst och regn, det är det jobbigaste.”

Slutligen, har du något tips till våra kunder? Något speciellt dom ska hålla koll på när det gäller deras flytbryggor?

-”Ja titta på förankringarna och se så att dom är sträckta. Hänger kättingen rakt ner, ja då är den av och måste bytas akut. Då kan man ringa oss och få hjälp. Man kan också titta på hur landgången ligger på bryggan, om den ligger som den alltid har gjort. Gör den inte det, utan har flyttat sig,  så kan det vara ett tecken på att något förändrats och att  förankringarna behöver justeras. Det är nog det viktigaste skulle jag säga.”  

© 2018 Rixöbryggan