Bohusgjuteriet AB är ett familjeföretag som har verkat i flera generationer.

Idag driver Helges barnbarn företaget och en fjärde generation är på väg in i verksamheten.
Bohusgjuteriet AB är ett familjeföretag som grundades redan år 1947 av Helge Hansson, med tillverkning av trädgårdsplattor.

Flytbryggor har vi tillverkat och förankrat sedan 1974. Efter stora framgångar med flytbryggor i betong, renodlades verksamheten på 1980-talet och därefter har Bohusgjuteriet utvecklat och producerat flytbryggor, småbåtshamnar och andra flytande anläggningar till en stor del av världen.

Vi vänder oss framförallt till småbåtshamnar, men är även vana vid specialbeställningar av flytbryggor.

Produktnamnet på flytbryggorna kom att kallas för Rixöbryggan och detta namn är vi mest kända för. Som vår hemmamarknad räknas idag Sverige, Norge och Danmark. Rixöbryggor återfinns även i många av Europas länder liksom i USA och Afrika.

I framkant med flytbryggor

Teknisk utveckling har gjort att Bohusgjuteriet alltid legat och ligger i framkant när det gäller flytbryggor. Vi var först i världen med att koppla samman flera bryggelement till större enheter med gummibalk i skarvarna och vajrar löpande genom hela bryggenheten – det medför hög stabilitet med minimal korrosion och slitage i skarvarna. Vi har tagit fram en unik utformning av vågbrytare med betongskärmar för att nå större djup och bättre vågdämpning. Även metoden att ankra i kryss är exempel på innovationer utvecklade av Bohusgjuteriet.

Svensk tillverkning vid havet

Företaget har ca 25 anställda med kontor och tillverkning i Rixö, intill havet på Västkusten strax norr om Lysekil. Rixö är också utgångspunkt för företagets personal som jobbar med montering, förankring, service och underhåll på plats ute vid de brygg- och hamnanläggningar som Bohusgjuteriet levererar.

Vi har även ett dotterbolag – Lysekils Marina – där vi driver en småbåtshamn i egen regi där det går att hyra båtplatser, samt att det finns ställplatser för husbilar. Vidare finns här även restaurangen Bastevik Bar och Café som är väl värt ett besök.

Processen

Vi följer med under hela flytbryggans livslängd och underhåll.
Att projektera och anlägga en flytbrygga eller kanske utforma en hel hamn, kräver en unik förståelse för havets nycker.

Montering & underhåll

Vi hjälper dig med montering och underhåll av bryggor

Våra montörer ligger ute på fältet större delen av tiden och har under åren samlat på sig massor av erfarenhet från olika hamnmiljöer och hur man på bästa sätt bör göra underhåll på sin anläggning.

Välkommen att utforska Bohusgjuteriet AB genom vår informativa och omfattande broschyr!

 

0
    Offertförfrågan
    Din offertförfrågan är tom